Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp'ı kendi bünyesine katarken yaşadığı sıkıntıyı itiraf etti.
1
Facebook WhatsApp'ın gelecekte yerinin ne olacağını fark etmiş ve 19 milyar dolar karşılığında WhatsApp'ı kendi bünyesine katmıştı.
2
Bizim sadece rakamsal olarak değer atfettiğimiz bu anlaşma ise Zuckerberg için gergin geçmiş ve kesinliği hiç belli değilmiş. Yıllar sonra Facebook'un CEO'su o anlaşma ile ilgili açıklama yaptı.
3
CNN International'dan Laurie Segall'a röportaj veren Zuckerberg, WhatsApp’ın kurucularından Jan Koum ile satın alma görüşmesi sırasında yaşadıkları gerginliği köpeği sayesinde aştıklarını belirtti.
4
Döneminde çok ses getiren ve çok yüksek bir meblağa ile yapılan anlaşmayı belki de gizli silahım diye nitelendirdiği köpeği sayesinde gerçekleştirdi.
5
“Oldukça gergin bir andı. Jan düşünmek için zaman istedi. Tam o anda köpeğim Beast içeri girdi ve jan’ın kucağına atladı ve buzlar eridi.” açıklaması oldukça şaşırttı.
6
Mark Zuckerberg’in WhatsApp’ı ve Instagram’ı satın alırken bu platformları özerk olarak bırakacağının sözünü verdiği biliniyordu. Ancak son yıllardaki adımlar ve sosyal medya devinin önde gelen isimlerinin birer birer gemiyi terk etmesi bu politikanın değiştiğine dair en net kanıt olarak görülüyor.
7
WhatsApp’ın kurucularından Brian Acton’un istifası ile başlayan süreç, onun ardından WhatsApp’ın bir diğer kurucusu olan Jan Koum Mayıs ayında bırakması ile devam etti.
8
Sonrasında WhatsApp'ın başına getirilen iki isim olan Kevin Systrom ve Mike Krieger Facebook'tan ayrılma kararı aldı. İkili her ne kadar ayrılık nedenini "Merakımızı ve yaratıcılığımızı keşfetmek için ayrılıyoruz" şeklinde açıklasa da Facebook ile bir süredir fikir ayrılığı yaşadıkları basına yansıyordu.
9
Facebook’tan istifa eden son isim ise sosyal ağın 2014’te satın aldığı sanal gerçeklik şirketi Oculus’un kurucusu Brendan Iribe oldu. İribe’nin ayrılık nedeninin de “fikir ayrılığı” olduğu iddia ediliyor.
Tek bir istihbarat teşkilatının tüm ülkelerdeki verilere erişebilmesi için yapılmıştır Facebook kullanmasak bile o verileri bir şekilde alıyorlar kaçmak mümkün değil gerçekten ürkütücü önce reklamların günlük hayatımız ile alakalı olması için verilerimiz kullandıklarını söylediler uçtan uca şifreleme olayı geldi artık tüm veriler açık o kabul ettiğimiz sözleşmede verilerimizi kullanmalarına izin verdiğimiz madde mevcut hayırlı olsun..
MSN Messengerın kapanma dönemini hatırlayan var mı Neden kapandı. Olay sadece Skype mıydı Hayır Facebook geliyordu ve gizli eller buna dur dedi. Gates skype ı aldı. MSN Messengerı kapadı. Şimdi Skype mı çok kullanılıyor. yoksa facebook mu mark kendine rakip gördüğü instagram ve whatsapp ı aldı. Google bile Plus uygulamasını yapatıyor.
Sosyal medya ve anlık mesajlaşmalar ile ilgili anket yapılsa, facebook ve uygulamaları 1. sırada yer alır. düşüncelerim bunlar
Hem Vatsap“i hem de Feysbuk“u kullanirken öyle demiyorsun ama... Ben mutluyum, gururluyum, zira her ikisine de hatta tivittir“a ve Pinteperest“e bile sahip degilim, ohhhhh.